Thursday, March 03, 2016

dine in the dark

No nyt ollaankin jännän äärellä. Mun blogia nimittäin seurataan käsitykseni mukaan yleensä kuvien takia, mutta mitä jos postaan aiheesta, josta vaan ei yksinkertaisesti voi ottaa kuvia? Kyseessä on nimittäin elämys, joka tapahtuu täysin pimeässä näkemättä yhtään mitään. Ehkä pitäisi kuvittaa teksti täysin mustilla ruuduilla...

Peruutusten vuoksi minä ja Tiina saatiin eilen kutsut median edustajille järjestettyyn ElämysLahjojen Illallinen pimeässä -lanseeraustilaisuuteen. Oltiin vähän hämmentyneitä tilanteesta, mutta ajatus kuulosti sen verran jännittävältä, että päätettiin lähteä mukaan katsomaan mikä tää juttu oikein on.


Kyseessähän on siis kansainvälinen konsepti, jossa ideana on siis nimensä mukaan syödä kolmen ruokalajin illallista ihan pimeässä. Maku-, kuulo- ja tuntoaisti pääsevät ihan erit tavalla käyttöön, kun visuaalisuus viedään kokonaan pois. Aiemmin konsepti on Suomessa ollut käytössä jo Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jysväskylässä, mutta nyt Oulussakin saa illallistaa pimeässä ravintola Hugossa.

030316A
Heh, olihan mulla sentään yks tämmönen aiheeseen sopiva pimeähkö kuva ravintola Hugosta!


Jutun jujuhan on se, että menu pysyy täysin salassa, etkä oikeasti tiedä mitä tulet illan aikana syömään. Makuja voi toki syödessä arvailla, mutta ainakin minusta sekin oli aika haasteellista, sillä tämän tyyppisten ravintoloiden maut eivät välttämättä aina ole niitä tavallisimpia. Mikäli ruoka-ainerajoitteita löytyy, niin asiasta ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan, sillä illallista varatessa on mahdollista ilmoittaa niistä, jottei satu ikäviä yllätyksiä.


No oliko jännää, niin joo, oli todellakin! Kyllähän tätä voi ehdottomasti elämykseksi kutsua ja varmasti suosittelen tätä kokemusta kaikille, joilla vaan on mahdollisuus kokeilla. Jos totta puhutaan niin tällä opiskelijan budjetilla ei välttämättä tulisi kokeiltua, sillä kyllä te kaikki lukijat varmasti jo tiedätte että valehtelisin, jos väittäisin harrastavani hienoissa ravintoloissa käymistä. Itse näen tämän konseptin älyttömän hyvänä lahjaideana ja voisin kuvitellakin ostavani tämän vaikka vanhemmilleni, mikäli budjetti antaisi myöten. Tällainen illallinen on kyllä erittäin avartava kokemus, jonka jälkeen osaa taas arvostaa omaa näkökykyään ihan eri tavalla, sillä kaikille se ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Mulla ehkä kokemusta hieman latisti se, että kärsin päänsärystä koko illallisen ajan, minkä takia keskityin lähinnä olemaan hiljaa ja kuuntelemaan muiden juttuja. Mietinkin miten eilistä tekstiä kirjottaessa pää tuntu niin sumuiselta, mutta heti pimeään päästyä päänsärky iski päälle. Onneksi oli pimeää, niin kukaan ei nähnyt, kun koitin venytellä niskaani pöydän ääressä :''D Muutenkin ruokaa voi syödä vaikka sormin jos huvittaa, eikä kukaan voi katsoa pahasti! Ruoka oli tosiaan hyvää ja etenkin jännittävää, sillä ei ollut pienintäkään aavistusta mitä sitä söi. Meikäläinen on tosin niin tottunut semmosiin perusmakuihin, niin en ehkä osaa tuollaista hienompaa ruokaa ja erilaisia makuja edes tarpeeksi arvostaa.


Niin ja mitäs tää lysti siis maksaa ja mistä näitä illallisia voi ostaa? Tapahtuman hinta on 80€ per henkilö ja sivuilta elamyslahjat.fi tai dineinthedark.fi voi paikkoja varata yhdelle tai kahdelle hengelle sekä tilauksesta myös ryhmille.

English translation:
I was invited to dine in the dark, so obviously there's no photos! Interesting concept, I must say.

2 comments:

  1. Kuulostaa superjännältä! Harmi,etten ite päässy kokemaan tuota.. Mulllekkin tuli kutsu nimittäin tuonne.. Jonka huomasin vasta tänään :'D mut en ois päässyt kyl muutenkaan. Mut täytyy kyl testata joskus tuo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi höh :/ Mutta kannattaa kyllä ehottomasti kokeilla! :9

      Delete