Saturday, October 03, 2015

Makukellari & Tähtijätski

Viikko sitten käytiin luokkakaverini Niinan kanssa vähän jonottelemassa paikkaan nimeltä Makukellari, joka sijaitsee siis Oulussa Pakkahuoneenkadulla. Oltiin luettu jostain että ilmaista ruokaa ois tarjolla, joten pakko se oli lähteä kattomaan mistä on kyse.

Oon käyny Makukellarissa jo sen edellisissä tiloissa, jossa tosiaan myytiin aasialaisia elintarvikkeita sekä erilaisia kahveja ja teetä. Nyt uusista tiloista saa ruoka-annoksiakin ja vaikka olin uudessakin paikassa korealaisten kavereideni kanssa käynyt ostoksilla, en ollut aiemmin vielä päässyt käsiksi noihin annoksiin.


Kyseessä oli siis tapahtuma, jossa jaettiin maistiaisia sadalle ensimmäiselle. Me oltiin varmaan ensimmäisten kymmenien joukossa ja päästiin siis kasaamaan lautasillemme seisovasta pöydästä aasialaisia tai aasialaisvaikutteisia herkkuja.


Tuolta näytti meikän lautanen ja voin kertoa että maistu! Ehdottomasti pitää käydä syömässä tuolla joku oikea annos jonain päivänä.

Mainittakoon muuten myös että tuolla on nettikauppa take away-annoksille! Tilauksen ja maksun voi hoitaa netissä ja sitten noutaa valmiin annoksen Makukellarista.Naapurissa oleva Tähtijätski tosiaan taas houkutteli sen verran, että päätettiin jatkaa lounasta jälkkärillä.

 
Olin käynyt tuolla kerran aiemminkin syömässä yhen pallon, mutta nyt päätettiin maistella useampaa eri makua. Muistaakseni koitettiin omenasorbettia, valkosuklaa-daimia, kirsikkaa, mango-inkivääriä ja kookosta, joista viimeinen tais suoriutua meijän lemppariksi!


Ja siis kirjottelin tosiaan viikon takaisista jutuista, sillä tää kiire ei meinaa ottaa loppuakseen. Opparin tuotantolupahakemusten kans oon onneks jo loppusuoralla, mikä helpottaa stressiä ihan älyttömästi. Pelkäsin vielä alkuviikosta etten saa noita juttuja ikinä tehtyä. Oon jotenki kuitenkin ehtiny kattoo kahen viikon sisällä kaikki Harry Potter -leffat, joten voi olla että nää kiireet ja ahistukset on osittain myös mun päässä... Nyt meikä kuuntelee vähän vanhaa Mewiä, ottaa itteä niskasta kiinni ja tykittelee rästissä olevat kuvahommat pois alta, viuh!English translation:
These photos were taken in a restaurant called Makukellari and in Tähtijätski ice cream cafe. I rarely make this kind of posts, but I wanted to share some tiny but cool places to eat in my hometown.

4 comments:

 1. great post icecream look so nice!

  www.bstylevoyage.blogspot.com


  ReplyDelete
 2. Tähtijätskissä tuli pyörähdettyä kesällä useampaan otteeseen ja on kyllä ihan liian hyvää! Makukellarissa näytti olevan sushia ihan hyvään hintaan, että pakko varmaan käydä ostaan boksi kotiin vietäväksi joku päivä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo katoin iteki että sushit oli kyllä järkevissä hinnoissa! Pittää varmaan joskus uskaltautua kokeilemaan, vaikka en Suomessa oo ikinä ennen ostanu sushia, sillä mun enon japanilainen vaimo tekee niin hyvää sushia ite :D

   Delete