Saturday, September 12, 2015

Takeshita-dori

Jep, mulla on japsiernu-menneisyys, enkä ees jaksa hävetä sen myöntämistä. Aikanaan kun haaveilin Japaniin pääsystä ensimmäistä kertaa, Harajuku tais olla se the paikka mihin kaikki halus päästä käymään. 2009 Japanissa käydessäni Harajukussa eli tuttavallisemmin Hartsassa pyöri vielä aika paljon paikallisia cosplay-harrastajia ja muita erikoisen näköisiä tyyppejä, mutta nykyään paikka taitaa olla enemmänkin turistien vaelluskohde. Kyllähän tuolta edelleen jos jonkin moista alternative-tyylin edustajaa löytyi, mutta huomas että ehkä semmonen pukeutuminen on jo Japanissakin vähän menneiden talvien lumia. Nykyään kaupat on täynnä pastellivärejä ja hörhelöitä.. Meikällä oli vähän haastetta edes löytää mitään omaan tyyliin sopivaa, sillä kaikki oli niin tyttömäistä ja huomas kyllä että on vähän kasvanu ulos siitä ernuaikojen tyylistäkin. Päädyinkin siis Japanissakin ollessani muutamaan otteeseen Forever 21:iin ostoksille..

Mutta siis Harajukusta ja tarkemmin ottaen Takeshita Streetistähän mun piti puhua! Se vielä mainittakoon, että näistä kuvista saattaa osasta saada sen kuvan, että toi on hiljaista aluetta, mutta totuus on ihan toinen - välillä tungoksessa liikkuminen oli melkein mahdotonta. Mutta joo, ehkä mää annan nyt sitten vaa näiden kuvien puhua puolestaan:


Jep, japanilaiset tykkää jonottaa. Tuohonkin oli auennut uusi crepe-kahvila (joita Harajukun alueella on jo ennestään varmaan kymmeniä..) ja jono oli varmaan 100 metriä pitkä vesisateessakin. Ja kyse ei ees tainnu olla mistään ilmasista ämpäreistä, vaan pelkästään siitä että paikka oli uusi.


English translation:
So this time I wanted to show you guys some photos I took in Tokyo at the famous Takeshita Street that is located right next to the Harajuku station. We were staying at the opposite end of the street, so every day when we wanted  to go to the station, we had to walk through Takeshita-dori.

I used to love the Japanese alternative-styles when I was a teenager, but nowadays I guess it is a bit too much for me :') Actually I think it's not that popular anymore in Japan either, because the style in the stores even in Harajuku had changed a lot after I visited last time in 2009. Everything had pastel colours and ruffles.. Girly girl style is so not me, so I ended up in Forever 21 quite a few times to buy some stuff.

Even though the cosplayers had almost completely disappeared, I managed to catch some interesting styles to the photos. Compared to Korean style, I think in Japanese style "more is more" whether we are talking about ruffles or make up. I was actually quite shocked how "messy" the Japanese make up style can be after seeing how perfectly the Koreans usually do their make up. I think in Japan people are more experimental with their style, compared to Korea, where people really have to fit into this certain mold.

2 comments:

  1. Voih, Japanin lolitatypyt!! Edelleen sydän jättää lyönnin väliin nähdessäni noi kaikki rimssuhameet ja mary janet, vaikkase omakin tyyli on jo kauan sitten jättänyt moiset taakseen. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, vissiin niin että kerran ernu ni aina vähä ernu ;DD ohan nuo ny aika övereitä, mutta toisaalta tosi siistiä että jaksetaan panostaa noin paljon asuihin ja tyyliin :P

      Delete