Monday, January 12, 2015

almost ready to go!

Mää oon niin taas ehtiny kaivata tätä kirjottamista, mutta minkäs teet ku oon maannu viikon kipiänä sohvalla tuijottaen kaikki maholliset ohjelmat telkkarista! Ei oo siis paljon pystyny kuvailemaan, saati ajattelemaan mitään kivoja vaatteita tai meikkaamista. Tai siis onhan mulla ollu ainakin mukavat vaatteet, kun oon pukeutunu koko viikon näihin mun Koreasta ostamiin pandahousuihin:


 (Mun poikaystävä jostain syystä vihaa näitä :---D)

Koreasta puheen ollen, nyt alkaa vihdoin olla hommat lähdön suhteen hyvällä mallilla! Dongseo Universityn hyväksyntäkirje saapui vasta tämän vuoden puolella, joten lentolippujen kanssa meinas tulla melkoinen paniikki. Onneksi saatiin kuitenkin vielä Finnairin tarjoushintaiset suorat lennot ostettua ja näin ollen lähdemme siis luokkakaverini Riinan ja poikaystäväni kanssa matkaan 26.2.

Oltais haluttu mennä Seouliin jo aiemmin, jotta ehittäs kunnolla nähä siellä kavereita ennen kuin suuntaamme Busaniin. Valitettavasti tuo oli kuitenkin ainoa päivä, jolle enää oli noita halpoja lippuja jäljellä. Busaniin mennään siis 28.2. tai 1.3. ja toivottavasti siellä ois sitten meille jo kämppä valmiina. Kovasti ollaan meidän korealaisen ystävän avustuksella etsitty, mutta ei olla vielä ihan varmoja mihin päädytään.

Asiaahan hankaloittaa se, että Koreassa takuuvuokra on yleensä 1000-10 000€ ja meidän etsimän kämpän takuuvuokra tulee luultavasti olemaan n. 5000€. Sitten kun tuo summa pitäs varmaan maksaa etukäteen jonnekin toiselle puolella maailmaa, niin kyllähän se vähän hirvittää miten sen saa järjestettyä. Unettomia öitä siis vietetään tuon asian tiimoilta vieläkin täällä meijän residenssissä.Kämpän etsinnän lisäksi pitäs vielä suorittaa muutama orientaatiokurssiin liittyvä tehtävä, jonka jälkeen voin hakea koulun 1200€ arvoista avustusta vaihtoon. Tuosta summastahan saan sitten 80% ennen vaihtoa ja loput 20%, kun oon vaihdon jälkeen palauttanut kaikki raportit.

Tänään onneksi pistettiin viisumihakemukset postiin, eli eipähän toivottavasti tarvi niistäkään enää huolehtia. Eihän siihen tarvinukaan kuin 8 eri paperia, valokuvia, passin ja nipun rahhaa.

Nojoo, musta tuntuu että nyt alkaa olla tämä flunssa niin nähty ja koettu, että huomenna ois aika laittaa vaikka naamakin paikoilleen ja palata vähitellen ihmisten ilmoille! Tosin ei mulla kyllä hirveesti mitään menoja oo, kun kouluunkin tarvii kurssien puitteissa mennä vasta ens syksynä, mutta jospa sitä sais kuitenkin jotain materiaalia tänne blogiinkin :') Ois nimittäin useampikin postaus suunniteltuna, mutta kuvitusta vailla.


(Bulgogia! Älyttömän hyvvää, korealaisessa ravintolassa ite paistettavvaa lihhaa.)

 

English translation:
I've been sick for one week now and that's why I've been unable to take new photos and update this blog. I have really missed this! I just want to dress up nicely again and wear some make up. For the whole week I've been wearing those pink panda pants I bought from Korea :'D My boyfriend hates them so I guess he is also happy that I'm getting better now.

Almost everything is ready for my exchange period! I received my letter of acceptance from Dongseo University last week, so I was a bit late with booking my flight tickets. Anyway we managed to get some tickets and we will be leaving on the 26th of February. We will probably stay one or two nights in Seoul and then travel to Busan by train. We wanted to stay in Seoul a bit longer to be able to meet all of our friends there, but that was the only day with reasonable flight tickets left.

Me and my classmate Riina sent our visa applications today, so I don't have to worry about that anymore. Me and my boyfriend still need to find an apartment though.. It's a bit difficult, 'cause in Korea you have to pay a deposit that is about 1000€-10 000€. Probably we have to pay about 5000€ and it's a bit stressful to pay that amount of money to someone you don't know and who lives on the other side of the world...... Yeah, sleepless nights ahead!

Anyway, maybe I'll feel better tomorrow and I'll be able to focus on this blog more later this week ;3

8 comments:

 1. Mä oon niin kade sulle, että pääset matkustamaan! Vaikka itse en ole hirvee matkustelijatyyppi ja tulis liian ikävä kissoja, mutta olis tosiaan joskus kiva käydä Japanissa ja kokeilla kaikkee hyviä ruokia siellä ja käydä karaokessa ja kissakahviloissa ja ostaa miljoona söpöä juttua. :D No jospa minä kerkiän elämäni aikana joskus ja ottais ihan kurssinkin täällä Oulussa japanin kielen opiskeluun, vaikka jonkin verran se on animen kautta tullutkin tutuksi. :)

  Keretäänköhän me enää nähdä ennenku lähet? Olis tosi huippua! :)
  xoxo Mella

  ReplyDelete
  Replies
  1. No höh! Kyllähän mullakin tulee reissussa perhettä ikävä ja huoli lemmikistä, vaan oon aatellu että tämmösiä juttuja pittää tehä jos kerran on mahdollisuus! Mutta joo, en voi kuin suositella Japania! Se vaan on nähtävä omin silmin. Ja suosittelen kyllä sitä ouluopiston japanin kurssiakin!

   Kuulin että jotain eventtiä ois vielä tuolla blogiporukoissa suunnitteilla ennen lähtöä, joten eiköhän ehitä nähä! Ois kyllä kiva kun ehtis nähä kaikkia ennen lähtöä! :3

   Delete
 2. Oi ihanaa reissua! Lähetäks mulle sitten söpön pehmolelun postissa <3 :'D? T: ikuinen mamegoma -fani

  Miksi miehet aina nönnöttää kaikista söpöistä jutuista? Ostin Primarkista aluspöksyt missä on kuppikakkuja JA niissä on pingviini! Kuppikakun sisällä kirsikka päässä :'D. Ihanaa kun suhde on siinä vaiheessa että voi jättää superhåttispöksyt kauppaan ja ostaa punnalla esim kaikkea tuollaista superhottisnottista x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitooos! Pitäs melkein lähettää! XD mää niin tiiän että mun pittää heti alkuunsa mennä ostaa joku iso söpö pehmolelu itelle unikaveriksi.......

   JA NIINPÄ. Voin kertoo ettei ollu mies kovin ilonen ku noiden pandahousujen lisäks ostin Koreasta Mölang-maton kylpyhuoneeseen :'''D taitas haluta polttaa molemmat! Meikä aikoo niiin satsata just tommosiin söpöihin alusvaatteisiin reissulla - mies kiittää XD

   Kiitti hei kommentista, nauroin tälle kirjaimellisesti räkäsesti ku joku flunssa tauti vielä päällä ni irtos ainaki kurkusta kaikki ylimääränen :'DDD

   Delete
 3. Vitsit miten huikeeta sulla tulee varppina tuolla olemaan! Onneks sait asioita eteenpäin ja lennotki hommattua. :) Kuulostaa kyllä aika hirveeltä summalta tuo takuuvuokra! :'D Hehe awww nuo pöksyt!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo en malta oottaa!! Ja pelottaa jo etukäteen että reissu loppuu liian pian ja sen jälkeen kaikki on tylsää... :c ja tuo summa on lievästi sanottuna hirvee ku miettii et Suomessa porukka on jo ihan shokissa, jos takuuvuokra on kahen kuun vuokran suuruinen :O

   Delete
 4. Siis lähteekö sun poikakaveri kans opiskeleen sinne vai lähteekö se muuten vaa mukaan? Mitä se siellä siinä tapauksessa tekee? :o Mietin vaa että eikö koulun puolesta saa myös asumispaikan vai miks hommaatte oman kämpän o_O Sori oon ihan hämmentyny ku oon jotenki aiemmin koko ajan käsittäny että olit vaan sen opiskelukaverin kans lähössä :-D Kuulostaa ihan hurjilta summilta nuo takuuvuokrat ja varmasti asuminenkaan ei ilmasta oo!
  Mutjoo sitä tulin alunperin kommentoimaan, että ite olin viime keväänä vaihdossa Italiassa ja se on yks hienoimmista kokemuksista mun elämän aikana, sen puolen vuoden aikana tuli kyllä kasvettua henkisesti ihan hirmuna ja opittua paljon itsestä, varsinkin kun siellä yksin paineli menemää :-D Että tsemppiä paljon ja kannattaa ottaa kaikki mahollinen siitä ajasta irti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, varmaan hämmentävää juu :--D poikakaveri oli Koreassa vaihossa vuosi sitten ja sille jäi vähän kaipuu päälle niin suunniteltiin jo alunperinkin että lähetään yhessä seikkailemaan : D mutta joo, ei lähe opiskelemaan vaan matkustamaan kun ollaan säästetty aika paljon tätä reissua varten. Tarkotus ois siis luoda lisää kontakteja ja oppia korean kieltä.

   Mun luokkakaveri menee asumaan asuntolaan, mutta koska mieluiten asun ton miehen kans niin joudun ettimään ite kämppäni. Mut joo, asuminen onneks tulee halvemmaks ku Suomessa, et jos ton takuuvuokran saa jostain räävittyä niin ei pitäs olla mitää hätää.

   Kiitti tsempeistä, aion kyllä ottaa kokemuksesta kaiken irti kun tommosta mahollisuutta tuskin tulee toista kertaa :'3

   Delete