Thursday, November 06, 2014

can we go to Korea already?

Vaihtoon lähtö!

Mää tiesin jo amk:in aloittaessani, että tällä kertaa vaihtoon on päästävä. Lukiossa en miesten takia lähtenytkään mihinkään, mikä onkin sitten harmittanut mua vuosikaudet ja olin päättänyt, että toista kertaa en anna minkään estää.Mulla oli pitkään haaveena lähteä Japaniin, mutta viime syksynä Koreassa käydessäni mieli viimeistään muuttui. Japanissa tullaan jälleen varmasti käymään, mutta asua ja opiskella haluan mieluummin Koreassa.Hakuprosessihan alkoi jo tämän vuoden alussa, kun jouduin ensin hakemaan vaihtopaikkaa meidän oman koulun kiintiöstä. Koska kukaan muu, kuin minä ja luokkakaverini Riina, ei halunnut Koreaan, niin meille paikat oli melko varmoja jo alusta asti. Tosin hakuajan loppuun asti taisimme mietiskellä vaihtoehtoja pääkaupunki Seoulin ja toiseksi suurimman kaupungin, Busanin, välillä. Päädyimme lopulta siihen tulokseen, että meille riittää 3 582 019:n asukkaan kaupunki 10 581 728:n asukkaan kaupungin sijaan. Lisäksi Busan on etelämpänä, joten rannikko ja lämpötilat vaikuttivat päätökseen myös.


( Ikävä pinkkiä tukkaa iskee aina kun katon näitä kuvia T___T )


Saatiin myös käydä aikamoista kirjeenvaihtoa tulevaan kouluumme, sillä tajusimme että opetusta englanniksi olisi ainoastaan koulun video-puolella. Noh, meille luvattiin järjestää Visual Design -puolella englantia osaavia opiskelijoita avustamaan opiskelussa ja professorit tulevat kuulemma pitämään erityistä huolta meistä.. Katsotaan mikä tilanne tulee olemaan todellisuudessa :'D Se on kuulkaa hienoa lähteä meidän koulusta ensimmäisenä koe-eläimenä uuteen vaihtokohteeseen!Nyt syksyllä ollaan sitten täytetty Dongseo Universityyn lähteviä hakupapereita, mutta paikan pitäisi kuitenkin olla jo sinänsä varma, sillä meijän koulu on hyväksyny meidän lähdön. Nyt vain odotellaan sähköpostia..

Mikäli nämä jutut joitakin teistä kiinnostaa, niin voin kyllä jatkossakin kirjoitella tämmöisiä postauksia mm. valmistautumisesta vaihtoon jne.? Mulla on kuitenkin jo kokemusta myös toisen puoliskon vaihdossa olemisesta, joten luultavasti pitäis olla homma hanskassa :'D Tämä toinen puolisko lähtee tosiaan samalla Koreaan töihin, joten tällä kertaa mulla on mies jopa tukemassa vaihtoon uskaltautumista :3


English translation:
This post is about preparing to be an exchange student in South Korea next spring. I suppose there is no need to translate this stuff, because I'm just talking about how the process goes in Oulu University of Applied Sciences.

10 comments:

 1. Tottakai kiinnostaa! Mä oon rakastanu Japania jo pienestä asti ja kaikesta siihen liittyvästä, jossakin vaiheessa jopa vähän harjoittelin sitä kieltä - tietysti animea katsoessa myös oppi. :D Ja mangaakin oon paljon piirtänyt... jäänyt vähän taka-alalle. Mietin, että osallistuisinko nyt Oulussa jollekkin kielikurssille kun täällä niitä näyttää olevankin! Mua kiinnostaisi siis kuulla enemmän myös tästä aiheesta ja jospa itsekin joskus uskaltautuisin ulkomaille... :)
  xoxo Mella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ite oon käyny kaks vuotta ouluopiston japanin kursseilla ja voin kyllä suositella :) veikkaan että ulkomaille lähtö ei oo ikinä huono idea!

   Delete
 2. Ois kyllä tosi kiva lukea näitä tämmösiä postauksia, varsinkin ku itteäniki kiinnostais nyt amkissa toi vaihtoonlähtö. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiva kuulla! Eiköhän näitä sitten tuu jatkossakin >:)

   Delete
 3. Vauu ihan mahtavaa ja rohkeaa! Haluan kyllä ehdottomasti kuulla lisää kaikkia sun ajatuksia tästä, joten kirjoittele tästä aiheesta aina kun vähänkään tuntuu siltä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ei jotenki itestä vielä tunnu kovin rohkealta ku ei oo vielä jotenki konkretisoitunu se että oon oikeesti lähössä :'D mutta joo, eiköhän tähän aiheeseen oo pakko palata vielä monet kerrat!

   Delete
 4. Oi, onnittelut! Itsellänikin on haaveena matkustaa joskus tulevaisuudessa Koreaan, kenties jopa vaihtoon. Olen tosi innostunut korealaisesta kulttuurista, joten kokemuksista pallon toiselta puolen olisi kyllä ihan superia kuulla lisää. :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kiva tietää että siellä on ruudun toisella puolella joku korealaisesta kulttuurista kiinnostunut, niin voin hyvällä omallatunnolla pistää näitä juttuja tulemaan :) etenki sitten kun pääsen oikeesti sinne Koreaan asti : D

   Delete
 5. Joojooojooooo kerro kaikki informaatio mitä irti lähtee :D Monentena vuotena voi lähtä vaihtoon? Kauanko mun pitää vielä oottaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, joo :--D eli meillä ainaki oli opetussuunnitelmassa kolmosen kevät varattu työharjottelulle, eli sillon on mahdollista lähtee jäämättä jälkeen kursseista!

   Delete