Thursday, November 03, 2011

P: Seulement à Paris

Reilin kolmas osa, eli Pariisi ois nyt luvassa! Kuvia tuli otettua Pariisissa eniten joten sori kun spämmään :') Pariisissa kyllä on niin paljon kaikkea siistiä että ois mahdotonta edes yrittää tunkea koko kaupunki samaan postaukseen.

Hitto kun ois taas jälleen kerran ollu se laajakulmaputki.. Mut ei voi mitään, näillä eväillä nyt mentiin. Suunnistettiin ekana hotellin check inin jälkeen tietenkin Eiffel-tornille, mukana kaikki perusranskiseväät, kuten punkut, croissantit, patongit ja 2€:n brie-juusto. Melkein meinas alkaa itkettää kun käveltiin Carrefouriin ja näin kaikki ne ruuat mitä söin sillon Ranskassa asuessani. Typerää varmaan alkaa vollottaa jossain kaupan jugurttitiskillä, mutta kun se vaan oli niin taivaallisen hyvää! Ah France, tu me manques vraiment!

Olipa muuten kivaa päästä höpöttelemään ranskaksi pitkästä aikaa, mukava huomata että taito ei oo ihan vielä kokonaan hävinny. Anyways, 5min. Eiffelille saapumisen jälkeen taivas näytti tuolta. Oltiin kuitenkin urheita ja sadekuurosta huolimatta päästiin nauttimaan piknik-eväitä Eiffel-tornia ihmetellen :) Illalla oli hauskaa kun ihmeteltiin meininkiä sangrian voimin Champs-Elyséellä. Siitäkin juomasta tulee kyllä niin jokainen Lyonin bileilta mieleen, ettei oo tosikaan :(

Tää on mun lemppari Eiffel-kuva ja samalla Pariisi-otos, en tiiä miks mua naurattaa tuo pulu niin paljon :'D Varsinkin ku se on tuossa ihan reunalla :D Paras osoite Eiffel-tornin bongailuun on muuten Trocadero, siitä näkee kyseisen laitoksen upeasti. Siellä kuvattiin kans jotain fashion photoshoottia tai vastaavaa kun kuljettiin ohi.

Eiffeliltä siirryttiin siis Champs-Elyséelle ja sielläkin fiilistelin Riemukaaren lisäksi mm. lempparilevykauppaani Fnacia ja yhtä Lyon-ajan lempparikahvittelupaikoista, La Brioche Doréeta. Yhyy.

Mun reilipää ja vielä punertava letti Riemukaarella. Ignore the face.

Champs-Elyséen jälkeen raahauduttiin väsyneinä takaisin hotellille ja nautiskeltiin aiemmin syömättä jääneet mansikat ja reilun euron skumppapullo. Tuo euron skumppa (kuten 2€:n briekin) on hyvää ja Suomessa vastaava pullo maksaa n. 8€ ja on samaa tavaraa. Voi olla että muutama pullo on tuotakin alas mennyt :D

Käytiin kans shoppailemassa perus turistikrääsät, eli Eiffel-torni -avaimenperät, kortit ja muut. Noita sai muistaakseni 5kpl 2€:lla ja oli kaikkia erivärisiä kivoja, kuten esim. pinkkejä.

Mun oli pakko kans saada sisustuselementiksi tommonen isompi Eiffel :) Taisin kyllä muutaman kerran noitua tän mukana raahaamista myöhemmin.

Seuraavana aamuna lähdettiin taas Karl Lagerfeld -kokiksen voimin kierteleen nähtävyyksiä.

Starbucks nyt ei sinänsä oo nähtävyys, paitsi ehkä siitä hyvästä kuinka monta euroa ja puntaa tungin tuohon kyseiseen puljuun 10 pvän reilin aikana. Tää oli meidän lähi-Bucks Pariisissa :)

Meidän hotellin lähellä Pigallella sijaitsee kans Moulin Rouge.

Ja Sacre-Coeur oli kans meidän hotellin huudeilla, oli upee keli taas!

Kuvaa Sacre-Coeurilta/ Montmartrelta.

Lähinähtävyyksien tsekkailun jälkeen suunnistettiin kauemmas Koillis-Pariisiin Musée de la Musique:en. Otin tuolla hulluna kuvia ja oisin voinu olla siellä koko päivän, en oo koskaan käyny niin mielenkiintosessa museossa! Tonne piti raahautua siis ton octobasson takia, upea ilmestys :) Suosittelen käymään mikäli Pariisissa liikutte. Ehdottomasti mielenkiintoinen jos länsimäinen musiikki kiinnostaa yhtään ja museon pysyviin kokoelmiin on ilmainen sisäänpääsy alle 26-vuotiaille :) Tuolla on kans rock-, jazz- ja konemusajuttuja!

Loput kuvat onkin sitten öisestä Pariisista. Ylhäällä Louvre.

Notre Dame.

Louvre + Eiffel.

Öistä Pariisia :)

Kovasti tekis mieli lähteä tonne uudestaan. Pakko kans myöntää että Ranska-ikävä ei kyllä lievittynyt yhtään. Pelkkä rautatieaseman kuulutus-jinglen kuuleminen toi niin paljon ihania muistoja mieleen ettei oo tosikaan.

5 comments:

 1. Eeeii tämmösiä saa postata! Asuin ite reilun kuukauden Ranskassa ja on kauhee hinku päästä takas. T__T Varsinkin Pariisiin ja Lyoniin! Ps Mikä tuo valkonen juttu Moulin Rougen edessä on? .__.

  ReplyDelete
 2. vou! mun lemppareita on myös sun eiffelpulu otos ja tuo missä on torni ja kartta. näitä kun kattelee niin haluaa itekkin lähteä vähä kaupunkilomalle! apuaa :( sun ottamat kuvat on muutenkin tosi jees!

  ReplyDelete
 3. Aivan upeita kuvia otat, tuo Notre-Dame on varsinki tosi onnistunut! Ja nauroin kans pulu-kuvaa, siitä saat kyllä ihanan taulun jos päätät kehittää semmoisen =)

  ReplyDelete
 4. sunny: Aww, tiedän tunteen.. Haha oops siihen on näköjään osunu joku turistibussi tai vastaava :D

  Kiia: Kiiiitos :) Voisin kyl itekin lähtee uudestaan vaikka heti :)

  Puf: Kiitti :) Haha, se voiskin olla hyvä idea..

  Annie: Kiitooos :)

  ReplyDelete