Wednesday, November 09, 2011

P: London Calling

Viimenen osa interrailia, eli Lontoota, ja vähän muuta random sälää. Aloin tehdä tätä postausta ennen kun tsekkasin kuva-folderin ja tajusin että otin Lontoossa jopa runsaat 13 kuvaa. Eli ei oo mitään ihmeellistä luvassa, mut lätistään nyt viel hetki tästä reissusta :)

Kanaali ylitettiin tälleen perinteisesti lautalla, koska ei haluttu maksaa melkeen satkua per naama Eurostar-junasta (reilipassi ei käy siihen). Lautta tuli maksaan n. 45€ per naama, mutta aika joka oltas junailemalla säästetty, ois ollu jotain 8-10 tunnin luokkaa. Hups. No, tulipahan tääkin nyt testattua.

Lautta vei Calais'ta Doveriin ja kesti 1,5h abouttiarallaa. Tosin sompailu Pariisista Calaisin ferry terminaaliin ja Doverin satamasta rautsikalle ja sieltä junalla Lontooseen kesti noin viis kertaa pidemmän ajan että se siitä ilosta :'D

Hostellille päästiin iltaysin aikoihin (Pariisista lähdettiin aamuysiltä btw). Muutenkin Lontoo näytti persettään koko viikonlopun: bussi rautatieasemalta hostellille kesti tunnin (!), kumpikaan meidän metrolinjoista ei kulkenu, ninjailu Stanstedin lentokentälle yöllä oli erittäin miellyttävää ja yö siellä lattialla nukkuen vielä hieman ihanampi. Kaiken lisäksi olin sairaana ja kuumeessa = en jaksanu tehdä mitään.

Positiivista oli kuitenkin meidän hostellin mahtava henkilökunta, hyvä ilma ja hostellin pubin halpa hana-Strongbow. Sekä Primark!

Jaksoin katella nähtävyyksiä tasan Big Benin ja Westminster Abbeyn verran (joka sekin oli joittenkin ihme rakennustelineitten tai muun sälän alla). Nää on kyllä nähty jo pari kertaa aiemminkin, mut ihan kivaa oli silti nähdä taas Iso-Ben :)

Thames näytti kans ihan silmää miellyttävältä tälläkin reissulla. Ens kerralla pitää lähtee Lontooseen silleen että on kunnolla aikaa kulkemiseen. En varmaan oo kovin väärässä kun väitän että Lontoossa siirtyminen paikasta toiseen vie yli puolet siinä kaupungissa käytetystä ajasta :( Oltaispa oltu loppuaika siellä Pariisissa, en ollu aiemmin käyny siellä, joten nähtävää oli paaaljon enemmän.

Kuitenkin, kotiin pääsin lopulta onnellisesti sairastaan ja korvakin aukes viikon Suomessa olon jälkeen.

Ja randomina heittona loppuun Sarkun mulle värjäämä tukka :) Tämmönen tää oli viikko ennen reissuun lähtöä. Valitettavasti yellow is back ja en tiiä mitä tekisin nyt kun ei oo pidennyksiäkään enää. Oon alkanu vähän miettiin että laittaisko kirkkaanpunasen takas? Yes or no? Tai oisko muita varteenotettavia ehdotuksia?

Psst! Mulla oli "pienenä" punanen tukka! Näyttää tälleen pitkästä aikaa aika kivalle omaan silmään :)

4 comments:

  1. toi kuva big benistä on jotenkin niin mahtavan hieno! :)

    ReplyDelete
  2. voi helvetti me kans saatiin kokea justii pari viikkoa sitte tuo standstedin lattia :D ai etta .....

    ReplyDelete