Friday, October 01, 2010

S: portfolio

Mua väsyttää ihan hulluna, sain kämpille semmosen "karusellin", jossa oonki pyöriny viime päivät. Siitä lissää sitte ko saan purettua tän väsymyksen. Ei mulla oikeesti oo nytkään mitään oikeeta asiaa, mutta jos jaksatte, niin kattokaa meikän valokuva-portfolio ! Rakentavvaa kritiikkiä otan mielelläni vastaan, nimittäin tarviin tota portfolioo ku haen suorittamaan tutkintoa. Se voi olla yks syy miks väsyttää ja stressaa, nimittäin en tiiä vieläkään miten teen mun ennakkotehtävän :C

22 comments:

 1. Tiäkkö, nuo sinun kuvat on aika täydellisiä! Rakastan tuota sinun kuvanmuokkaus tyyliä! 8)

  ReplyDelete
 2. Kuvat on kyllä tosi kivoja mutta jotkut ylimuokattuja. Kannattaa myös kiinnittää huomiota tarkennukseen, monissa se oli ihan kummallisessa paikassa (ihmiskuvissa esim. jossain rinnoissa eikä kasvoissa. Ellet nyt sitten halua niihin rintoihin tarkentaa... :). Myös eläinkuvissa oli tätä samaa tarkennuhäikkää.

  ReplyDelete
 3. Joo samaamieltä kuin edellinen; liikaa muokkausta! Aivan liikaa... parhainta antia oli maisemakuvat, muutama tosi hieno keikkakuva ja ihmiskuvista pari oli myös hienoja. Eläimistä ja kukista jättäisin melkeen kaikki itse pois.. Näe laajemmin, olet lahjaka ja visuaalinen, mutta astu ulos comfort zonelta. Omaan tulkintatapaansa kun tuppaa rakastumaan helposti; katso kaikkia kuvia ulkopuolisen silmin. Mieleen jäi vain yksi kuva; se huvipuisto. Muut tuntuivat tunkkaisilta.. raikkautta lisää! Mutta! Hienoja kuvia oli siis ja lahjakkuutta on, tässä oli vaa kritiikkiä.

  ReplyDelete
 4. Meikä diggailee nimenomaan siitä, et oot luonu oman näköses tyylin! Mun mielestä noi muokkaukset toimii juts nappiin! Noi kuvat tuosta spanielista oli ihan täydellisiä eläinkuvia <3

  ReplyDelete
 5. Oon ollu tähän asti vähän skeptinen sun kuvaustaitojen suhteen ku oo aatellu, että oot vaa taas yks joka haluaa kuvata koska se on kivaa ja helppoa. Katoin kumminki ton portfolion ja yllätyin aika positiivisesti! Ne kukan keskustat nyt on ollu kulunut aihe jo kuvaa ottaessa, mutta esim. se hotel cumulus-maisemakuva oli tosi hieno ja eläimistäki jäi monta mieleen. Jatka tota rataa, mutta vähennä hiukka muokkausta:)

  ps. mulla ei ainakaan toimi toi Open in New Window -nappi, onkohan vika vain selaimessani?

  ReplyDelete
 6. Emminda: kiitos paljon ! :3

  Anonyymi: Jep, tunnustan kyllä tuon ylimuokkauksen joissain kuvissa, mutta se on ollut ihan tarkotuksen mukaista. Menee tuo muokkaustyyli vähän sykleissä, joskus enempi, joskus vähempi.

  Ja tiiän muuten täsmälleen mitä kuvaa tarkotat tuon tarkennuksen kans ! Otettiin melko räpsyjä aikanaan kaverin kans pellolla ja hyttyset söi siihen malliin, että ei ehtiny kamerasta kovin tarkkaan kattoo et osuko se tarkennus nyt miten. Tykkäsin silti tuosta kuvasta älyttömästi, joten laitoin sen joskus tuonne :p Sen verran asiasta vielä, että eläinkuvissa tarkennukset on kyllä siellä missä oon tarkottanukin niitten olevan. Mutta kiitos paljon kommentistasi, koitan kiinnittää huomiota noihin, vaikka osa nyt onkin ajalta ennen ku kävin valokuvauskoulua, joten voin myöntää että en osannu sillon paljo mitään :---D

  Anonyymi2: Kiitos ! Jännä juttu kyllä, että se huvipuistokuva on yks muokatuimmista :'D Nojoo, tunnustan tuon ylimuokkaamisen - joskus tulee semmosia kausia, että haluaa muokata enemmän. Mulle kuitenkin kuvat on samalla "taiteen" tekemistä, että omaa silmää ei sillai haittaa epärealistisuus. Tietenki riippuu aina kuvan käyttötarkoituksesta että paljonko sopii muokata. Tuota tunkkaisuus-asiaa mää en ymmärrä, että jos viitsit, niin selittäisitkö tarkemmin? Kiitos paljon kommentistasi, tulee ajateltua asioita tarkemmin kun ne joku sanoo ääneen :3


  Anonyymi3: Kiitos <3 Kauneus on kait katsojan silmässä, toisille toimii muokkaukset ja toisille ei : D


  hp: Ha ! Kiva kuulla että oon onnistunu vakuuttamaan nyt sitte kuitenki :---D Kaikki varmaan tietää tuon kukkakuvien kliseisyyden, mutta sitte taas kun ne on kuitenki omasta mielestäni kauniita niin miksipäs sitä ois sitte kuvaamatta. Se on kyllä totta, että niitä vois tuolta portfoliosta karsia, mutta siks mää nyt kysyinki tätä palautetta että tietäs mitkä karsii ja mitä ei. Mutta kiitos paljon kommentista !

  .. Jännä jos tuo open in new window-ei toimi, ko ollaan koitettu sitä veljen kans ainaki kolmella eri selaimella ku koodailtiin noita sivuja Ö.Ö Missähä ois vika sitte, en tiiä :c

  ReplyDelete
 7. mä tykkään sun kuvissa värien ja muiden lisäks siitä että kuvat näyttää ''syviltä'' jos ymmärrät mitä tarkoitan :D

  ReplyDelete
 8. candyce: Kiitos, taijan ehkä ymmärtää : D <3

  ReplyDelete
 9. Tykkääääääään :3

  Oon kyllä myös samaa mieltä parin muun kanssa, eli muokkausta vois olla vähemmän - kuvissa on tosi hyvä fiilis ja sävyt muokattuina, ja joihinki se sopii täydellisesti, mut portfoliota ajatellen sitä kannattas vähän rajottaa :)

  ReplyDelete
 10. Etkai sää meinaa karusellilla sellasta tankoo?? Jos meinaat niin vähä epistä...:)

  ReplyDelete
 11. Mun pitää ny laittaa toinenki kommentti, ku katoin ton portfolion vasta ton ekan kommentin jälkee :P
  Ymmärrän täysin, mitä joku tarkotti sillä tunkkaisuudella, mut mun mielestä se tuo vaan semmosta jännää "vanhaa" tuntua siihen kuvaan, mikä on ihan plussaa..:) Enkä myöskään valittais ylimuokkauksesta, koska tuolta löytyy myös paljo kuvia joita ei oo niin paljo muokattu, ja tarkotus on kuitenki näyttää mitä osaat, joten kiva että siellä on monipuolisesti niitä kuvia. Plus että siitä muokkauksestakin sun tyylin tunnistaa heti ja sehän nyt on aina hyvä juttu :)
  Jatka tota ihmisten ja eläinten kuvailua, nuissa eläinkuvissa varsinki oli aivan mahtavia kuvia (vaikka siis määhän nyt kehuisin niitä muutenki, ku niissä on eläimiä :D...)
  Ja se vielä, että ite toi sivu oli ihan täydellisen yksinkertasen kaunis. Pidä toi :) <3

  ReplyDelete
 12. bubble: jee, kiitos :3 Mää tulin tässä tänään siihen tulokseen, että tuo muokkaus on iha ok, kun tuolla on tosiaan niitä vähemmän muokattujakin kuvia. Tuo nyt on kuitenki tommonen portfolio, jonka tein edellistä koulua varten niistä kuvista mitä oon tehny. Noi on mun näkösiä, niinku yks kaveri tännään sano, ja eiköhän sen niin pidäkin olla.


  Minttu: Joo ;D Veit jalat suustani tuolla tokalla kommentilla, kiitos vaan ! Meikä eka vähä menetti itseluottamusta tosta et muokkaamista pitäs olla vähempi, ku noin nuo kuvat kuitenki näyttää hyviltä mun silmään ja tuntuu sillai "omilta". Ois pitäny ehkä tarkentaa tossa postauksessa sitä, et lähinnä oisin tarvinnu palautetta just tuon sivun ulkoasusta ja toimivuudesta, et kiitos ku älysit sitä kommentoida <3 ps. nähäänks ens viikolla jos vaikka ehtis !

  ReplyDelete
 13. makeita kuvia, mutta mä ainakin kyllästyin tosi nopeesti. luontokuvissa sen takia, ettei ollu kokonaisuuksia.

  ihmiskuvissa mättää se, että ne on tekemällä tehtyjä. poseerauskuvat on hyviä ja handlaat ne selkeästi, mutta ei niitä montaa jaksa kattoo. olis kiva jos saisit vangittua aitoja tilanteita ja tunteita enemmän, niinku keikkakuvissa oli :)

  ei muuta sanottavaa, tykkäsin värikylläisyydestä ihan tajuttomasti!

  ReplyDelete
 14. !ja siis kokonaisuuksilla tarkotan sitä, että vois olla vaikka puutarha tai omenapuu tai aurinko tai tähtitaivas... siis niinkö ISO alue :)

  ei kovin rakentavaa kommenttia jossei vastaanottaja ymmärrä :DD

  ReplyDelete
 15. Kärty: haha, kiitos selvennyksestä :---D Joo, noita kukkakuvia on tullu otettua vähän liikaa, ko meikän äiti niitä aina vaatimalla vaatii, ni sitte on sitä varten tullu kuvattua niitä :'D Oon kyllä ajatellu jo aiemmin karsia niitä, että pittää tässä nyt miettiä että mitkä sitte poistaa.

  Ihmiskuvissa on ehkä sen takia paljon just noita poseerauskuvia, koska sitte taas tilannekuvissa on semmosia ihmisiä, jotka ei kuvaansa tonne portfolioon halua. Ja jos saisin valita, ni meikä kuvais kaikista mieluiten just jotain "muotikuvia", mutta mallien saaminen on ollu pikkunen haaste. Mutta joo, kiitos paljon kommentista :3

  ReplyDelete
 16. Mä sanon että wau! Tykkään tosi paljon tosta sun tyylistä muokata noita, sopii todella hyvin noihin. Muutenkin noissa kuvissa on ihana fiilis, ja apua en mä osaa sanoa, tykkään tositosi paljon! :)

  ReplyDelete
 17. Anonyymi: kiitos :3

  Possu: kiitos myös tositosi paljo, kiva kuulla aina jos joku tykkää <:

  ReplyDelete
 18. Mun mielestä saitti näyttää hyvältä. Kuvat sais tulla vaan isompana mun mielestä. Hei ootko miten ton sivun tehnyt, maksatko siitä jotain eller hur? :)

  ReplyDelete
 19. Mirette: tuo simpleviewer ohjelma, jolla kuvat näkyy, on ilmanen ! :3 Nii ja kiitos tosiaan ! Tuosta "go fullscreen" napistahan saa isommaks, mut pitäskö olla vieläki niinkö isompia?

  ReplyDelete
 20. Katon aina uudelleen ja uudelleen noita sun kuvias kun ne on niin ihania! Millä kameralla otat niitä? :)

  ReplyDelete
 21. Anonyymi: kititos <3 ! Mulla on nyt vuoden verran ollu käytössä Canon eos 50D -mallinen järkkäri :3

  ReplyDelete