Tuesday, June 29, 2010

P: Luleå, city by the sea

♫ A Day to Remember

Helloo! Mulla ois tosi paljon kaikkee postattavaa, mut alotetaan nyt sitten eilisestä. Aamulla käännettiin Jaanan kans auton nokka kohti Ruotsia ja Luleån kaupunkia, jonne täältä on semmonen 3,5h ajomatka. Tarkotuksena oli siis lähtee päiväks naapurimaan apajille shoppaileen.

Eka stoppi tehtiin tietenkin Haaparannassa Ikeaan ja ruokakauppaan. Jaana osti tollasen jumalattoman kokosen hain Ikeasta :D

Energiajuomaa kulu suht hyvin tolla reissulla, olin ihan varma et viimestään paluumatkalla sammun rattiin mut toisin kävi.

Joskus puoli kolmen maissa päästiin vihdoin Luleåån. Mehän ei koskaan aiemmin oltu käyty siellä nii oltiin kumpikin kaikesta ihan fiiliksissä.

BikBokissa testailin ihania alennusmekkoja. Oli kyllä tosi hyvät alennukset! Mm. 2 mekkoa kympillä jne.

Monki oli kans pakko käydä kattoon ja sielläkin oli hyvin alennustuotteita. Tyhjin käsin liikkeestä ei ulos päässyt ;)

Ostoskeskus Smedjanin edessä oli tollanen iso shakkiruutu, jos ois ollu aikaa nii ois varmaan täytyny käydä yks erä pelaan.

Ruotsin puhuminen sujui muuten reissulla yllättävän hyvin. BikBokin myyjä kysyi puhunko ruotsia ja sen jälkeen selitti pitkät pätkät kaikista alennuksista siellä ym. ja tajusin kaiken :D Hah!

Shakkilaudan lisäksi tuolla oli keskellä kaupunkia tollanen huvimaja, jossa istu porukkaa sillon ku aurinko vielä paisto tohon.

Ainiin, ehkä reissun hauskin juttu oli kun joku äijä pysähty ja osotti mua ja sano jotain. Se luuli mua Lady Gagaksi :D Kaikkee sitä kuulee.


Ostossaldo oli ihan hyvä vaikka oltiinki vaan päivä liikenteessä.

Auto näytti nimittäin tältä!

Taidan esitellä ostokset vasta huomenna koska tähän tuli nyt jo (mun mielestä) vähän liikaa kuvia. Mut huippu reissu oli ja haluan kyllä lähtee tonne joskus silleen et on enemmän aikaa ihmetellä. Kaupat on miljoona kertaa paremmat kun Oulussa!

9 comments:

 1. Luleå on kyllä ihan huippu c: Ite oon käyny siellä viimeksi joku 3 vuotta sitten, mutta nyt on ehkä ihan pakko lähteä tarkastamaan toi Monki ja Bikbok :>

  ReplyDelete
 2. Inkeri: Jep niin on! Kannattaa, siellä oli vaikka mitä ihanaa :)

  Cindu: Kiits :)

  ReplyDelete
 3. Voi että Luleåssa on ihanan näköstä. :) Saispa joskus aikaseksi itekin lähteä sinne!

  ReplyDelete
 4. nne: Jep :) Kyllä kannattaa ehdottomasti! Mukavaa vaihtelua kotimaanmatkailulle.

  ReplyDelete
 5. Söpö paikka tuo Luleå! Mä sitten rakastan tuollaisia päivän roadtrippejä, joiden aikana ostetaan auto täyteen kamaa! :D

  ReplyDelete
 6. Zionnah: Jep! Tosi söpö :) Heh, ne on kyllä jees. Harmi vaan et Oulusta ei oikein semmosia reissuja pysty tekeen kovin moneen paikkaan :D Paitsi tietty Ruotsiin <3

  ReplyDelete
 7. thanks for your useful info !!
  i think you will like it very much . come to have a look , please !!
  Fashion watches
  Discount watches
  Antique pocket watches
  Engraved pocket watches

  ReplyDelete
 8. Luulaja on kyllä ihan huippu paikka!! Käyn siellä monta kertaa vuodes, ku iskä on sieltä kotosin :3

  http://mmylifebymia.blogspot.fi/

  ReplyDelete